ירכא בתנופת פיתוח

ירכא בתנופת פיתוח - בניית שכונת אלמדווארה יוצאת לדרך

eli
eli2

בשורה גדולה ומשמחת לתושבי ירכא: לראשונה מזה - 20 שנה מאושרת תוכנית מתאר בירכא.

שכונת אלמדאוורה אושרה אתמול, ע"י הוועדה המחוזית שלמנהל התכנון למתן תוקף. במסגרת תוכנית מתאר שהובילה המועצה המקומית בחודשים האחרונים, בשיתוף הציבור ופעילות הסרת כל ההתנגדויות.

התוכנית שאושרה ביוזמת אלי רגב, ראש המועצה הממונה בירכא, מיועדת ל - 1800 יחידות דיור שיבנו בשטח של אדמות חקלאיות שיופשרו לבנייה למגורים. מאות בתים הנמצאים בשטח ומוגדרים עד כה, כבנייה בלתי חוקית, יהפכו למבנים חוקיים ויוחברו לתשתיות מים וחשמל.

במסגרת מאמצי המועצה לפיתוח חסר תקדים בירכא ופעולות להסדרה תכנונית, בשלב הבא מתכננת מועצת ירכא להסדיר את תוכנית המתאר של שכונת רבין לבניית 4.700 יחידות דיור.

אלי רגב ראש מועצת ירכא ציין כי הסדרת תוכניות הבנייה בירכא היא מהלך חיוני שנועד לאפשר לכל בני המשפחה להמשיך ולהתגורר בישוב, בשכונות מוסדרות ואיכותיות בתוכנית מתאר חוקית עם תשתיות איכותיות. ובכך לשמר את מסורת המגורים בקרבה משפחתית.